Over ons

Ovida staat voor gezamenlijke zorg rondom zwangerschap en geboorte in de regio Alkmaar.

Het is een samenwerkingsverband tussen regionale verloskundige praktijken, kraamzorg en het ziekenhuis in Alkmaar. In dit samenwerkingsverband proberen wij zorg op maat te leveren, wat betekent zorg buiten het ziekenhuis waar dat kan en in het ziekenhuis waar dat moet. Hiervoor hebben wij regelmatig overleg met de verschillende partijen en maken wij gebruik van elkaars expertise. Dit betekent dat wij de zorg persoonlijker kunnen afstemmen met elkaar, waarin de wensen van de zwangere ook worden mee gewogen.

Het team met verloskundigen, gynaecologen, kraamverzorgenden en het ondersteunende personeel in het ziekenhuis staat voor je klaar. Alle partners van ovida hebben hetzelfde doel: het leveren van de best mogelijke zorg voor moeder en kind.

Opleidingsziekenhuis en stagepraktijken

Het ziekenhuis in Alkmaar, de verloskundigenpraktijken en de kraamzorginstanties spelen een belangrijke rol bij de opleiding van geboortezorgprofessionals. Het is mogelijk dat tijdens je zwangerschap een arts, verloskundige of kraamverzorgende in opleiding bepaalde controles of handelingen (mee)uitvoert.

Klachten

Als je een klacht hebt over de behandeling tijdens je zwangerschap, bevalling, kraambed of anderszins, kun je een klacht indienen bij de betreffende behandelaar. De klacht wordt dan binnen ovida onderzocht en zo goed mogelijk opgelost. 

Privacyverklaring

Ovida bewerkt geen persoonsgegevens. Gevraagde gegevens worden ingevuld via de website van de betreffende deelnemer in ovida. Daarvoor geldt het privacyreglement van de betreffende website. Ovida verstrekt derhalve ook geen persoonsgegevens aan derden. 
Kinderwens
Zwanger
Bevallen
Kraamtijd